Egyszerű bemutatkozó honlap, weboldal készítése


A jó bemutatkozó honlapnak, vagy landing page-nek, az alábbi jellemzőkkel kell rendelkeznie

Legtöbben úgy indulnak neki a Honlapjuk elkészítésének, hogy, „csak egy egyszerű céges Honlapot szeretnék készíttetni, nem lesz sok tartalom, sem bonyolultság”. Ezért az árat, a munkadíjat is alacsonynak tervezik. Ritka esetben marad meg csak az eredeti elképzelésénél az ügyfél. Fejlesztés közben jönnek rá a megbízók, milyen sok tartalmat lehet feltölteni a honlapra amitől az hasznosabb lesz. Tehát érdemes felültervezni a kiadásokat is ami később „behozza az árát”!

Egyszerű, Bemutatkozó Honlap készítés (landing pages) ára – mennyibe kerül egy Honlap elkészítése? Mitől függ az ár?


Nálam két megoldás közül is választhat:

  • Egyedi programozással, fejlesztéssel. PHP vagy HTML kóddal készítve. Kevesebb tartalom esetén szoktam javasolni. Ebben az esetben a Megrendelőnek nincs módja, hogy a későbbiekben a tartalmat saját kezűleg szerkeszthesse, hacsak nem ismeri és használja az adott programnyelvet. Egy ilyen egyszerű, bemutatkozó Honlap (weboldal, weblap) körülbelül egy hét alatt készül el.
  • A Honlap WordPress programmal is elkészíthető. Jelentősebb tartalom esetén szoktam választani ezt a kivitelezési formát. Mivel ez egy CMS rendszer, magyarul „tartalomkezelő rendszer”, erre lett kifejlesztve, ezért alapfokú informatikai ismeretekkel az ügyfél a későbbiekben tudja majd szerkeszteni az oldal tartalmát.

Árban a két módszer nagyjából ugyanannyiba kerül. Természetesen függ a megrendelt funkcióktól is.


egyszerű bemutatkozó honlap weboldal készítése
  1. Egyszerű és hatékony elrendezés: A landing page-nek tiszta, egyszerű és könnyen áttekinthető elrendezéssel kell rendelkeznie. Az oldalnak rövidnek kell lennie, és az információkat könnyen át kell adnia az olvasónak.
  2. Jó vizuális megjelenés: Az oldalnak vonzó és letisztult vizuális megjelenéssel kell rendelkeznie. A képek és a színek harmonikusak és vonzóak legyenek.
  3. Célzott üzenet: A landing page-nek egyértelműen meg kell fogalmaznia az üzenetét, és célzottan kell beszélnie a célközönséghez.
  4. Konkrét akcióhívás: Az oldalnak egyértelműen ki kell emelnie a legfontosabb cselekvést, amelyet a felhasználóknak el kell végezniük, és az akcióhívásnak vonzónak és konkrétnak kell lennie.
  5. Megbízható hitelesség: Az oldalnak megbízhatóan kell mutatnia a terméket, a szolgáltatást vagy a márkát, és meggyőzőnek kell lennie a felhasználók számára. Használjon hiteles bizonyítékokat, például vevői értékeléseket vagy szakértői véleményeket.
  6. Mobilbarát kialakítás: Az oldalnak mobilbarát kialakításúnak kell lennie, hogy a felhasználók könnyen hozzáférhessenek az oldalhoz mobiltelefonjukról vagy táblagépükről.
  7. A/B tesztelés: Végül, az optimális hatékonyság érdekében érdemes A/B tesztelni az oldal különböző verzióit, hogy megtudjuk, melyik verzió a legjobb teljesítményt mutatja a célcselekvések elérésében.

Néhány bemutatkozó honlap minta


Scroll to Top